gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Девич

Девина кула

Mожност да се доживеат легендите за Крали Марко.

Езеро Козјак

Езеро Козјак

Козјак е најголемо вештачко езеро во Европа, долго 32 километри.

Пештерата Пешна

Пешна

Пешна се смета за една од пештерите со најголеми отвори на Балканот.

Соопштение за јавна анкета за населено место Долно Ижиште

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 10 Април 2014

Врз основа на член 24 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на РМ бр. 51/05,137/07, 91/09,124/10,18/11 ,53/11,144/12 , 55/13 , 163/13 и 42/14), Градоначалникот на општина Македонски Брод,го дава следното
СООПШТЕНИЕ
За организирање на јавна анкета и јавна презентација по
Нацрт- Урбанистички план вон населено место Долно Ижиште
-склад за нафтени деривати
Комплетното соопшение можете да го погледнете ТУКА.

Посета на амбасадорката на Република Полска на Општина Македонски Брод

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 01 Април 2014

alt

Вчера (31.03.2014 година) во посета на нашата општина беше вршителката на должност полска амбасадорка во Република Македонија г-ѓа Марта Пжениосло.

Амбасадорката најнапред оствари средба со градоначалникот на Општина Македонски Брод г-дин Милосим Војнески. Потоа амбасадорката го посети ООУ „Св.Климент Охридски“ во Македонски Брод и ОУ во с.Самоков, за кое што училиште истакна дека полската амбасада ќе додели средства за изградба на централно затоплување. Во с.Самоков г-ѓа Марта Пжениосло заедно со градоначалникот положија свежо цвеќе на бистата на нејзиниот сонародник, етнолог и патеписец Јожев Обремски, кој што престојувал во овој крај пред околу еден век и ги проучувал обичаите на жителите од овој крај.

Престојот на амбасадорката беше заокружен со посета на пештерата Пешна во близина на Македонски Брод.

Слики од посетата можете да погледнете на „Повеќе“.

Повеќе...

Изградба на локален пат од населено место Самоков до населено место Ковач

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 15 Јануари 2014

alt

Во Општина Македонски Брод на ден 09.01.2014 година почнаа активностите за реализација на проектот за изградба на локалниот патен правец од с.Самоков до с.Ковач. Овој локален патен правец е во должина од 1249 м. Изведувач на активностите за реализацијата на проектот е ДООЕЛ „ПЕЛА ТРАНС“ од Прилеп. Средствата за изградбата на овој локален пат се обезбедени од Владата на РМ преку Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделието и руралниот развој на Македонија, а по Програмата за рурален развој за 2013 година.

Слики од започнатите активности на „Повеќе“

Повеќе...

Оглас за распределба на возни редови по превозници

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 10 Јануари 2014

alt

Врз основа на член 32 став 2 од Одлуката за општински линиски превоз на патници во Македонски Брод број 07-322/11 од 31.03.2010 година, Општина Македонски Брод објавува

О Г Л А С

За распределба на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии по превозници

          Право на учество имаат сите превозници кои поседуваат лиценца за вршење на општински линиски превоз на патници издадена од Градоначалникот на Општина Македонски Брод.

          Постапката за доделување на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии ќе ја спроведе 3 (три) члена Комисија.

          Барањата за одобрување на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии се поднесуваат до Секторот за урбанизам, комунални дејности, локален економски развој и заштита на животната средина при Општина Македонски Брод најдоцна до 03.02.2014 година.

          Барањето за одобрување на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии може да се превземе од официјалната ВЕБ страна на општината.     

                                          Општина Македонски Брод                                                                  

                                                  Градоначалник,                                                                           

                                                Милосим Војнески  

Новогодишна и божиќна честитка

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 03 Јануари 2014

Почитувани сограѓани,

Во годината зад нас пронижавме многу заеднички проекти со кои го подобривме урбаното живеење во нашата општина, би сакал да ви се заблагодарам Вам за сите ваши напори, поддршката и довербата и се надевам дека секој од Вас доживеа и лични остварувања.

Годинава пред нас како и секоја друга ќе донесе и можности и препреки, но јас како Градоначалник ветувам дека ќе дадам се од себе и ќе ги ангажирам сите расположливи ресурси за да продолжиме упорно, посветено и секојдневно да работиме на остварувањето на ветените проекти кои ќе придонесат за поквалитетно живеење на сите нас. Да го задржиме вниманието на нашата задничка цел за Македонски Брод да биде модерна и развиена општина.

Драги сограѓани,

Ви посакувам во оваа година многу здравје, среќа, љубов, бериќет и успех, а божиќните празници поминете ги исполнети со љубов заедно со своите најблиски


                                                      Срдечно Ваш,

                                        Градоначалник Милосим Војнески

Јазик Language

Македонски

Веб врски


Најново видео

   
Снимка од пуштањето во употреба на мост во близина на село Могилец.

Календар на настани

Април 2014
П В С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Посетители

Денес25
Вчера25
Седмица182
Месец677
Вкупно38397

од 4.11.2010 год.