gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Devich

Девина кула

Occasion to experience the legends of King Marko.

Kozjak lake

Езеро Козјак

Kozjak is the largest artificial lake in Europe, 32 km long.

Peshna cave

Пешна

Peshna is considered as the one of the largest caves opening in the Balkans.

Соопштение

PDFPrintE-mail

Written by %s Општина

POSTED ON 18 October 2018

Сподели
There are no translations available.

Соопштение

Во месец Септември 2018 година Општина Македонски Брод во соработка со Агенцијата за вработување на Република Македонија и УНДП, започна со креирање на можности за работа за сите преку Програмата за Општинско - Корисна Работа (ОКР). Во овој период беа ангажирани 4 (четири) невработени лица како даватели на услуги и 32 стари и изнемоштени лица како корисници на услуги. Овие активности ќе продолжат и во наредниот период.

Општински проектен координатор,

Сања Видески

Повик за предлог-проекти

PDFPrintE-mail

Written by %s Општина

POSTED ON 19 September 2018

Сподели
There are no translations available.

ПОВИК,

за предлог - проекти

Програмата за директна помош (ДАП) при Австралиската Амбасада во Белград е отворена за доставување на предлог-проекти од три земји: Србија, Република Македонија и Црна Гора. Програмата е достапна за невладини организации, граѓански организации, како и организации кои бараат средства за спроведување на активности/проекти, кои ги опфаќаат следните приоритети:

- Промовирање на човековите права, слобода на изразување и добро владеење

- Промовирање на родовата еднаквост и зајакнување на жените како двигател на економскиот раст и

- Поттикнување на инклузивноста на лицата со посебни потреби.

Повеќе информации во врска со повикот можете да погледнете ТУКА.

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ

PDFPrintE-mail

Written by %s Општина

POSTED ON 12 September 2018

Сподели
There are no translations available.

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ

Се информираат граѓаните на Општина Македонски Брод и останатите посетители на градот дека се отпочнати работи на реконструкција на улицата „Партизанска“ во Македонски Брод. Истата ќе биде затворена комплетно за сообраќај по етапи се до завршување на градежните работи. Се информираат граѓаните да го користат заобиколниот пат од мостот на река Треска или таканаречениот мост Алкалоид.

Ви благодариме на разбирањето.

Language Јазик

English

Web Links

Latest video

Easter 2011 Makedonski Brod

Facebook Фан страна

Calendar of events

M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Visitors

Today31
Yesterday96
Week402
Month1163
Total139021

од 4.11.2010 год.