gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Девич

Девина кула

Mожност да се доживеат легендите за Крали Марко.

Езеро Козјак

Езеро Козјак

Козјак е најголемо вештачко езеро во Европа, долго 32 километри.

Пештерата Пешна

Пешна

Пешна се смета за една од пештерите со најголеми отвори на Балканот.

Манифестација „Здрава храна за детство без мана“

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 02 Мај 2012

Сподели

На ден 27.04.2012 година се одржа манифестацијата „Здрава храна за детство без мана“. Следува видеото од манифестацијата.

МБ бокс Вгради Вгради го ова видео на твојата страна

Подготовки за асфалтирање на крак од ул.„Мирче Ацев“

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 26 Март 2012

Сподели

alt

Започнати се градежни активности на крак од ул.„Мирче Ацев“ со цел за нејзино асфалтирање.На „повеќе“ можете да видите слики од овие активности.

Повеќе...

Општина Македонски Брод ќе управува со градежно неизградено земјиште

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 22 Февруари 2012

Сподели
     Почитувани граѓани Ве информираме дека Владата на Република Македонија донесе Одлука со која е овозможено на Општина Македонски Брод да може самостојно да управува со неизградено градежно земјиште сопственост на Република Македонија.Целосното соопштение можете да го погледнете ТУКА.

Оглас за распределба на возни редови

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 16 Јануари 2012

Сподели
alt

Врз основа на член 32 став 2 од Одлуката за општински линиски превоз на патници во Македонски Брод број 07-322/11 од 31.03.2010 година, Општина Македонски Брод објавува

О Г Л А С
За распределба на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии по превозници

   Право да учествуваат имаат сите превозници кои поседуваат лиценца за вршење на општински линиски превоз на патници издадена од Градоначалникот на Општина Македонски Брод.
   Постапката за доделување на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии ќе ја спроведе 3 (три) члена Комисија.
   Барањата за одобрување на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии се поднесуваат до Секторот за урбанизам, комунални дејности, локален економски развој и заштита на животната средина при Општина Македонски Брод најдоцна до 03.02.2012 година.
   Барањето за одобрување на возен ред за нова линија и промена на возен ред за одобрена линија можете да го превземете ТУКА.

Објава

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 11 Декември 2011

Сподели
     Врз основа на член 136 став 1,2 и 3 од Законот за животната средина („Службен весник на РМ“ број 53/2005, 81/2005, 24/2007, 159/2008, 83/2009, 48/2010, 124/2010 и 51/2011), Градоначалникот на Општина Македонски Брод, врши:
О Б Ј А В У В А Њ Е
   На барање за добивање дозвола за усогласување со оперативен план за инсталација - експлоатација на минерална суровина градежен технички камен - варовник, од наоѓалиште „Папрадиште“,Македонски Брод.
    Врз основа на член 135 од Законот за животната средина („Службен весник на РМ“ број 53/2005, 81/2005, 24/2007, 159/2008, 83/2009, 48/2010, 124/2010 и 51/2011), операторот на инсталацијата Друштво за производство и трговија „Пела Транс“ ДООЕЛ Прилеп, поднесе барање под број 11.1-127/3 од 04.05.2010 година за добивање на дозвола за усогласување со оперативен план. Врз основа на член 136  од Законот за животната средина („Службен весник на РМ“ број 53/2005, 81/2005, 24/2007, 159/2008, 83/2009, 48/2010, 124/2010 и 51/2011), Градоначалникот го објавува барањето, со што јавноста ќе може да има пристап до истото, да го разгледа во целост и да даде мислење, во рок од 30 дена од објавата. Барањето може да биде разгледано во просториите при Општина Македонски Брод, секој работен ден од 08:30 до 16:30 часот - телефон за информации 045 274-810 или преку официјалната веб страна на општината www.mbrod.gov.mk.
     Засегнатата јавност во рок од 30 дена може да доставува мислења и коментари во писмена форма до локалната самоуправа на Општина Македонски Брод - ул.„7-ми Септември“ бр.4 М.Брод.

Општина Македонски Брод      
Градоначалник,             
г-дин Милосим Војнески с.р.    

Јазик Language

Македонски

Веб врски

Најново видео

   
Снимка од пуштањето во употреба на мост во близина на село Могилец.

Facebook Фан страна

Календар на настани

Октомври 2017
П В С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Посетители

Денес47
Вчера108
Седмица643
Месец1786
Вкупно110160

од 4.11.2010 год.