gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Девич

Девина кула

Mожност да се доживеат легендите за Крали Марко.

Езеро Козјак

Езеро Козјак

Козјак е најголемо вештачко езеро во Европа, долго 32 километри.

Пештерата Пешна

Пешна

Пешна се смета за една од пештерите со најголеми отвори на Балканот.

Известување

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 21 Октомври 2011

Сподели

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ГРАДИНКАТА 7МИ-СЕПТЕМВРИ

НИЕ СМЕ ЕКО ГРАДИНКА

 

И ПАК НЕ ЗАСТАНУВАМЕ

ЗАТОА ПАК ВИ СЕ ЈАВУВАМЕ

 

НАШАТА ГРАДИНКА ИЗРАБОТИ ЕКО-КОДЕКС КОЈ ЈА ДЕФИНИРА НАШАТА МИСИЈА.

 

СО ЕКО-КОДЕКСОТ НА ЈАСЕН И СЛИКОВИТ НАЧИН СЕ ПОКАЖУВА ПОСВЕТЕНОСТА НА ГРАДИНКАТА ЗА ЕКОЛОШКОТО ВОСДПИТУВАЊЕ НА ДЕЦАТА

 

 

                                ЗАСЕГА ТОЛКУ

                                ТОПОЛ И ИСКРЕН ЕКОЛОШКИ ПОЗДРАВ

                                ДО НАРЕДНО СЛУШАЊЕ ЗДРАВО

                                ПОЗДРАВ ОД ГОЛЕМИ И МАЛИ

 

 


Започнува програмата „Форуми во заедницата“

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 04 Септември 2011

Сподели

     Почитувани граѓани, Ве информираме дека започнува програмата „Форуми во заедницата“.

    Во рамки на новиот циклус на програмата „Форуми во заедницата“, Општина Македонски Брод е една од општините каде ќе се одржи Буџетски форум.

     Главна карактеристика на буџетскиот форум е што темата е однапред дефинирана, а тоа е ПОДГОТОВКА НА ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ ЗА НАРЕДНАТА ГОДИНА.

     Во среда на 14.09.2011 година со почеток во 14:30 часот, во просториите на ООУ „Св.Климент Охридски“ ќе се одржи Првата форумска сесија од буџетскиот форум во рамките на програмата „Форуми во заедницата“.

     Инаку овој форумски процес ќе се одвива во 6 (шест) форумски сесии.

     Целта на програмата „Форуми во заедницата“ е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво преку форумски сесии и последователно спроведување на проектите од форумските сесии. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка и учество на општината со сопствени финансиски средства, а е раководена од Единицата за координација на форумите во соработка со ЗЕЛС.

     Програмата во Македонски Брод ќе ја спроведува                                 Македонски центар за меѓународна соработка.

Известување

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 14 Јули 2011

Сподели
 Република Македонија
Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
ТЕЛО ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ИПАРД

ИЗВЕСТУВАЊЕ

     Врз основа на Јавниот повик 02/2011 за доставување на барања за користење на средства од петтата компонента на Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Унија (ИПАРД Програмата 2007-2013) Телото за управување со ИПАРД при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе одржи инфо ден во општина Македонски Брод со цел запознавање со можностите и начините за користење на средства од ИПАРД Програмата 2007-2013.

     За таа цел се повикуваат сите заинтересирани страни да дојдат на настанот на 22 јули 2011 (петок) во салата на општината со почеток во 17:00 часот.


ОУ „Св.Климент Охридски“ уредување на двор

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 12 Јули 2011

Сподели
alt
     Во текот на изминатите недели со доброволно учество на наставниот и административно-техничкиот кадар на основното училиште „Св. Климент Охридски“ беа извршени повеќе работи на уредувањето на училишниот двор. Најпрво со бетонски потпорни ѕидови беше уреден просторот на црешовата градина насадена во чест на Тоше Проески, а потоа персоналот во повеќе бои ја офарба оградата на училиштето со што се комплетира уште една од низата интервенции во изгледот на училиштето.
На повеќе можете да ги погледнете сликите од уредувањето на училишниот двор.

Read Article

Бекатон патека

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 08 Јули 2011

Сподели
alt
     Деновиве од страна на вработените во ЈКП „Водовод и Канализација“ се поставува бекатон на пешачката патека која ги поврзува ул „15-та бригада“ и ул. „Јане Сандански“.Со ова ќе се подобри инфраструктурната поврзаност помеѓу двете улици.
За слики кликнете на повеќе.

Read Article

Јазик Language

Македонски

Веб врски

Најново видео

   
Снимка од пуштањето во употреба на мост во близина на село Могилец.

Facebook Фан страна

Календар на настани

Октомври 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Посетители

Денес29
Вчера46
Седмица75
Месец1175
Вкупно137415

од 4.11.2010 год.