gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Девич

Девина кула

Mожност да се доживеат легендите за Крали Марко.

Езеро Козјак

Езеро Козјак

Козјак е најголемо вештачко езеро во Европа, долго 32 километри.

Пештерата Пешна

Пешна

Пешна се смета за една од пештерите со најголеми отвори на Балканот.

Известување

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 16 Јуни 2011

Сподели

alt

  

Почитувани, градоначалникот на Општина Македонски Брод г-дин Милосим Војнески со задоволство би сакал да ве информира дека Општина Македонски Брод повторно обезбеди средства за спроведување на програмата „Форуми во заедницата“ со помош на која што во првиот наврат беше изграден новиот градски плоштад чија што изградба чинеше околу 6 000 000 денари од кои 3 000 000 денари беа обезбедени од страна на донаторот, а останатите 3 000 000 денари беа учество на општината.

Read Article

ОБЈАВА

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 08 Мај 2011

Сподели
     Врз основа на член 140, став 4 од Законот за животна средина „Службен весник на РМ“ број 53/2005, 81/2005, 24/2007, 159/2008, 83/2009, 48/2010,124/2010 и 51/2011, Градоначалникот на Општина Македонски Брод ја дава следната:

О Б Ј А В А
ЗА ИЗДАВАЊЕ НА Б-ДОЗВОЛА ЗА УСОГЛАСУВАЊЕ СО ОПЕРАТИВЕН ПЛАН

     Општина Македонски Брод донесе Решение за издавање на Б-Дозвола за усогласување со оперативен план за Рудпроинг Мустакас ДОО, увоз-извоз, погон Бабиндол, Македонски Брод.
     Дозволата заедно со оперативниот план е достапна на увид за јавноста во просториите на Општина Македонски Брод, секој работен ден од 08:30 до 16:30 часот, телефон за информации 045 274-810.

 


Изградба на спортска сала

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 06 Април 2011

Сподели
alt
Слики од моменталната фаза на изградбата на спортската сала на СОУ „Св.Наум Охридски“

Read Article

Продолжува наставата во СОУ „Св.Наум Охридски“

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 11 Март 2011

Сподели
По настаните од средата (09.03.2011) кои се случија во близина на СОУ „Св.Наум Охридски“ и прекинот на наставата вчера (четврток 10.03.2011), денеска наставата во училиштето продолжи односно се нормализира.Заради настаните кои се случија во средата,уште истиот ден се одржаа состаноци на Советот на родители, Училишниот одбор како и состанок на Наставничкиот совет.
На состанокот на Советот на родители  беа донесени заклучоци кои беа прифатени од страна на Училишниот одбор.
Заклучоците се следни:

Read Article

Иницијатива за збратимување помеѓу Македонски Брод и Бар

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 08 Март 2011

Сподели
alt
На иницијатива на Македонската Радио Телевизија покрената е постапка за збратимување помеѓу Општина Македонски Брод и Општина Бар од Република Црна Гора.
Во рамките на овие активности, делегација од Општина Македонски Брод ја посети Општина Бар за време на фестивалот на  вино и риба кој се одржува во месноста Вирпазар во Општина Бар.
За да го погледнете видеозаписот  од настанот кликнете на повеќе.

Read Article

Јазик Language

Македонски

Веб врски

Најново видео

   
Снимка од пуштањето во употреба на мост во близина на село Могилец.

Facebook Фан страна

Календар на настани

Октомври 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Посетители

Денес29
Вчера46
Седмица75
Месец1175
Вкупно137415

од 4.11.2010 год.