gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Девич

Девина кула

Mожност да се доживеат легендите за Крали Марко.

Езеро Козјак

Езеро Козјак

Козјак е најголемо вештачко езеро во Европа, долго 32 километри.

Пештерата Пешна

Пешна

Пешна се смета за една од пештерите со најголеми отвори на Балканот.

Оглас за распределба на возни редови

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 17 Јануари 2011

Сподели
alt

Врз основа на член 32 став 2 од Одлуката за општински линиски превоз на патници во Македонски Брод број 07-322/11 од 31.03.2010 година, Општина Македонски Брод објавува

О Г Л А С
За распределба на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии по превозници

          Право да учествуваат имаат сите превозници кои поседуваат лиценца за вршење на општински линиски превоз на патници издадена од Градоначалникот на Општина Македонски Брод.
          Постапката за доделување на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии ќе ја спроведе 3 (три) члена Комисија.
          Барањата за одобрување на возни редови за нови линии и промена на возни редови за одобрени линии се поднесуваат до Секторот за урбанизам, комунални дејности, локален економски развој и заштита на животната средина при Општина Македонски Брод најдоцна до 07.02.2011 година.
          Барањето за одобрување на возен ред за нова линија и промена на возен ред за одобрена линија можете да го превземете ТУКА.

Предновогодишни приредби

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 31 Декември 2010

Сподели
alt
Денес 31.12.2010 година во ООУ „Св.Климент Охридски“ и во детската градинка „7-ми Септември“ од Македонски Брод се одржаа предновогодишни приредби каде што Дедо Мраз им подели скромни новогодишни пакетчиња на најмалите. Кратки видео записи од приредбите можете да видите на „повеќе“.

Read Article

Новогодишни пакетчиња за децата во с.Самоков и с.Манастирец

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 30 Декември 2010

Сподели
alt
Новогодишни пакетчиња им беа поделени на децата во с:Самоков и во с.Манастирец, како и на децата со посебни потреби од Дневниот центар во с.Манастирец. На „повеќе“ можете да ги видите сликите од овој настан.

Read Article

Асфалтирани се неколку улици во градот

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 10 Декември 2010

Сподели
alt
Завршено е асфалтирањето на улиците „Гоце Делчев“, „Ленинова“, „Питу Гули“, „Страшо Пинџур“, „Јуриј Гагарин“, „Сремски фронт“, дел од улицата „7-ми Септември“ и дел од улицата „Маршал Тито“. Исто така е извршена реконструкција на дел од улицата „Илија Игески Цветан“. Овие активности се извршени согласно со „Програма за изградба, реконструкција, одржување и заштита на локални патишта и улици во Општина Македонски Брод за 2010 година“. Ваквата активност на Локалната самоуправа во насока на подобрување на локалната патна инфраструктура ќе продолжи и понатаму со асфалтирање на нови улици. На сликите на „повеќе“ можете да ги видите асфалтираните улици.

Read Article

„Костенијада 2010“ репортажа на МТВ

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 10 Декември 2010

Сподели
alt

Репортажа на „Македонска Радио Телевизија“ во емисијата „Аграр“ за манифестацијата „Костенијада 2010“ одржана во Македонски Брод на ден 27.11.2010 год.
За видеото кликнете на „повеќе“.

Read Article

Јазик Language

Македонски

Веб врски

Најново видео

   
Снимка од пуштањето во употреба на мост во близина на село Могилец.

Facebook Фан страна

Календар на настани

Август 2018
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Посетители

Денес25
Вчера73
Седмица224
Месец1102
Вкупно133810

од 4.11.2010 год.