gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Девич

Девина кула

Mожност да се доживеат легендите за Крали Марко.

Езеро Козјак

Езеро Козјак

Козјак е најголемо вештачко езеро во Европа, долго 32 километри.

Пештерата Пешна

Пешна

Пешна се смета за една од пештерите со најголеми отвори на Балканот.

Асфалтирање во населбата Лоштица

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од scytalemk

Испратено на 08 Октомври 2010

Сподели

Во тек се градежни работи за подготовка за асфалтирање на улици на дел од градското подрачје. На повеќе можете да погледнете слики на кои се прикажани работите кои се одвиваат на населбата Лоштица.

Read Article

Изградба на пешачки мост на р.Треска

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од scytalemk

Испратено на 05 Октомври 2010

Сподели

Изградбата на пешачкиот мост на р.Треска придонесе да се намалат растојанијата помеѓу местата  од двете страни на реката кои досега беа доста оддалечени заради поставеноста на единствениот мост  за моторен и пешачки сообраќај на реката Треска по нејзиното течение низ Македонски Брод.

Мостот беше изграден по барање на граѓаните со средства на Општина Македонски Брод.

На повеќе можете да погледнете повеќе слики од мостот.

Read Article

Замена на покривот на општинската зграда

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од scytalemk

Испратено на 04 Октомври 2010

Сподели

Во октомври 2009 се изврши замена на азбсниот покрив (салонитот) со еколошки прифатлиф материал.

Read Article

Интервју со градоначалникот

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од scytalemk

Испратено на 08 Јуни 2010

Сподели

Радио интервју на Градоначалникот на Општина Македонски Брод за „ Македонското радио- радио Скопје“ во врска со проектот за заштита на лилјаците во пештерите кои се наоѓаат на територијата на нашата општина. На повеќе можете интегрално да го преслушате целото интервју.

Read Article

BBC светски сервис објави текст за верски објект во Македонски Брод

PDFПечатиЕ-пошта

Испратено на 10 Ноември 2010

Сподели
На ден 13.04.2010 год. светскиот сервис на BBC објави текст во врска со верскиот објект кој што има повеќе називи,и тоа:
за Православните верници тоа е црква „Свети Никола“,а за Муслиманите тоа е теќе „Адер Баба“ или „Тулбе“.Во овој уникатен верски објект верски обреди извршуваат припадниците на двете религии.

Интегралната верзија на текстот можете да ја прегледате ТУКА

Јазик Language

Македонски

Веб врски

Најново видео

   
Снимка од пуштањето во употреба на мост во близина на село Могилец.

Facebook Фан страна

Календар на настани

Мај 2018
П В С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Посетители

Денес4
Вчера80
Седмица4
Месец1716
Вкупно128351

од 4.11.2010 год.