gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Општо за општината

PDF Печати Е-пошта

Напишано од scytalemk

Испратено на 21 Ноември 2017

Сподели
Општина МАКЕДОНСКИ БРОД

  • Седиште на општината: ГРАД МАКЕДОНСКИ БРОД
  • Број на жители: 7141
  • Површина: 888,97 km2
  • Густина на население: 8,03 жители/km2
  • Број на населени места: 51
  • Населени места: градот Македонски Брод и селата: Белица, Бенче, Битово, Близанско, Брезница, Брест, Вир, Волче, Горни Манастирец, Горно Ботушје, Горно Крушје, Грешница, Девич, Долни Манастирец, Долно Ботушје, Долно Крушје, Драгов Дол, Дреново, Заград, Звечан, Здуње, Зркле, Ижиште, Инче, Калуѓерец, Ковач, Ковче, Косово, Крапа, Латово, Локвица, Лупште, Могилец, Модриште, Ореовец, Рамне, Растеш, Русјаци, Самоков, Сланско, Слатина, Старо Село, Суводол, Сушица, Тажево, Томино Село, Тополница, Требино, Требовље и Црешнево
  • Градоначалник: Милосим Војнески
  • Членови на совет: 11
  • Адреса: 7 Септември 4 6530 Македонски Брод
  • Телефон: 045 274-146
  • Телефон: 045-274-810
  • Јазик Language

    Македонски

    Најново видео

       
    Снимка од пуштањето во употреба на мост во близина на село Могилец.

    Facebook Фан страна

    Календар на настани

    Ноември 2017
    П В С Ч П С Н
    30 31 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 1 2 3

    Посетители

    Денес41
    Вчера68
    Седмица109
    Месец1893
    Вкупно112904

    од 4.11.2010 год.