gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Клима

PDF Print E-mail

Written by %s scytalemk

POSTED ON 28 March 2017

SHARE
There are no translations available.

Климата во општина Македонски Брод

Територијата на општина М.Брод се наоѓа под влијаније на умерено-континентална клима, кој се одликува со ладни и врнежливи зими, суви и топли лета. На високите планини е изразена планинска клима со кратки и ладни лета и долги и  снежни зими.
Најтопол месец со средна просечна месечна температура е јули со 25˚Ц.
Најстуден месец со средна просечна месечна температура е декември со      -15 до 3˚Ц.

Екстремни температура се движат од 41˚Ц  во август до -27˚Ц  во јануари.

Language Јазик

English

Latest video

Easter 2011 Makedonski Brod

Facebook Фан страна

Calendar of events

M T W T F S S
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Visitors

Today8
Yesterday103
Week111
Month2128
Total93406

од 4.11.2010 год.