gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Стопанство

PDF Печати Е-пошта

Напишано од scytalemk

Испратено на 21 Ноември 2017

Сподели


ДОО RUDPROING - MUSTAKAS е  компанија во приватна сопственост, со 50% странски капитал која успешно се развива и постои 15 години.
Преку континуиран и динамичен развој, минувајќи низ сите етапи на развој израсна во водечко претпријатие за производство и преработка на неметални минерални суровини. 
Компанијата се занимава со следниве дејности:

Рударство

Фабрика за микронизација

Градежништво

Вo рударството Компанијата располага со сепарација и три свои руднци и тоа:

Рудник ,,БАБИНДОЛ,, М. Брод  за експлатација на Доломит
Рудник ,,РАМНЕ,, М.Брод за експлатација на Калцитски мермер
Рудник ,,ЦРН КАМЕН,, М. Брод за експлатација на Црн Мермер.

Во областа на рударство се врши: бушење, минирање, утовар и транспорт во сопствените рудници, како и  бушење и минирање за трети лица.
Во Фабриката за микронизација се врши микронизирање на карбнати со нова современа опрема
за потребите на компанијата како и за потребите во градежната индустрија кај нас и на Балканот.

Во областа на Градежништвото со сопствена механизација изведуваме градежни објекти во нискоградба и од истата област вршиме услуги и за трети лица.

Сите погоре наведени активности укажуваат на фактот дека RUDPROING - MUSTAKAS успешно ги извршува поставените задачи од сите области, пред се поради добриот менаџмент и искусен стручен кадар како и квалитетната опрема со која располага.

www.rudproing.com.mk


Јазик Language

Македонски

Најново видео

   
Снимка од пуштањето во употреба на мост во близина на село Могилец.

Facebook Фан страна

Календар на настани

Ноември 2017
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Посетители

Денес41
Вчера68
Седмица109
Месец1893
Вкупно112904

од 4.11.2010 год.