Апел до граѓаните на Општина Македонски Брод

 

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ, 

          СО ОГЛЕД НА НАСТАНАТАТА СОСТОЈБА ОД КОВИД – 19 ВО НАШАТА ДРЖАВА, УПАТУВАМЕ ЕДЕН АПЕЛ ДО СИТЕ ГРАЃАНИ НА НАШАТА ОПШТИНА ДА СЕ ИЗБЕГНУВА ОДЕЊЕ ВО ПОДРАЧЈА  НА ДРУГИ ОПШТИНИ, КОИ СЕ ОПФАТЕНИ ОД ОВОЈ ВИРУС, ЗАРАДИ СПРЕЧУВАЊЕ ОД ПРЕНЕСУВАЊЕ НА ИСТИОТ И НА ТЕРИТОРИЈА НА НАШАТА ОПШТИНА, А СО ЦЕЛ ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ СЕБЕСИ  И НАШИТЕ НАЈБЛИСКИ.

          ПОСЕБНО АПЕЛИРАМЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЗАШТИТА И ПОЧИТУВАЊЕ НА ПРОПИСНО РАСТОЈАНИЕ ЗА ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЧНИОТ ПАЗАРЕН ДЕН (ПЕТОК) КАДЕ ИМА ЗГОЛЕМЕНА ФРЕКВЕНЦИЈА НА ГРАЃАНИ.

           СЕ НАДЕВАМЕ ДЕКА ЌЕ НАИДЕМЕ НА РАЗБИРАЊЕ ЗА НАШИОТ АПЕЛ ОД ВАША СТРАНА.

 

                                                         Општина Македонски Брод

                                                                  Градоначалник                                                  

                                                             Живко Силјаноски с.р.

 

 

 

 

                                             

 

 


Печати   Е-пошта