Соопштение од Агенцијата за вработување

Почитувани,

          Агенцијата за вработување го спроведува ИПА проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“, финансиран од ИПА средства согласно договор за грант. Во рамки на проектот, а согласно оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година, се реализираат неколку мерки наменети за ранлива категорија на лица.

          За таа цел Агенцијата објави јавен повик на 08.10.2020 година за невработени лица - ГМП корисници, кои се заинтересирани да учествуваат во мерката.

          Огласот е активен од 08.10.2020 година до 22.10.2020 година и стиот може да се погледне ТУКА.

Печати